Openstellingsborden voor landgoederen en natuurgebieden. Hoogwaardig, duurzaam en ingetogen.

Openstellingsborden

openstellingstborden voor landgoederen en natuurgebieden

Voor landgoederen en natuurgebieden maken we verschillende soorten openstellingsborden. Van standaard borden tot maatwerk borden in een eigen huisstijl met aangepaste gedragsregels, logo’s en pictogrammen.

Elk landgoed of natuurgebied heeft zijn eigen specifieke regels om aan bezoekers duidelijk te maken. Ervaring leert door de jaren heen dat openstellingsborden met pictogrammen of afbeeldingen beter worden gelezen en begrepen door bezoekers dan openstellingsborden met uitsluitend tekst.

Het toevoegen van pictogrammen aan de gedragsregels maakt de openstellingsborden bovendien ook begrijpelijk voor anderstaligen. Het voorkomen van handhaving is hierbij het uitgangspunt.

maatwerk openstellingsbord

Bij het ontwerpen van openstellingsborden is het essentieel om borden te maken met een goede zichtbaarheid zonder dat deze scheeuwerig, opdringerig of te streng zijn.

Hierbij is het mogelijk om duidelijk te benadrukken wat niet is toegestaan of om juist aan te geven is wat uitsluitend wel is toegestaan. Het laatste wordt door bezoekers als vriendelijker ervaren.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid informatie die op het openstellingsbord moet worden vermeld. Een duidelijke en beknopte boodschap met een duidelijk pictogram zal effectiever zijn in het overbrengen van de beoogde gedragsregel.

maatwerk openstellingsborden maatwerk openstellingsborden maatwerk openstellingsborden
standaard openstellingsbord

Standaard borden

In onze webshop bieden we standaard openstellingsborden aan met de bekende algemene gedragsregels en toevoegingen voor eventuele handhaving.

De standaard openstellingsborden leveren we in twee standaard formaten, hebben we op ruime voorraad, zijn voordelig en kunnen snel geleverd worden.

Maatwerk borden

maatwerk tekstbord

In de meeste gebieden is een aanpassing van de gedragsregels noodzakelijk omdat elk gebied zijn eigen specifieke karakteristieken, faciliteiten en flora en fauna heeft. Daarnaast begrijpt niet iedere bezoeker wat nu wel en niet is toegestaan.

Mountainbikers, wandelaars, hondenliefhebbers, rustzoekers, vogelaars ... iedereen heeft zijn eigen wensen en om te zorgen dat deze niet botsen met de vaak kwetbare natuur is een goede bebording een oplossing. Hiervoor maken we maatwerk borden met aangepaste gedragsregels, pictogrammen, QR-codes, logo’s of verwijzingen naar een website.

maatwerk openstellingsborden en tekstborden

 

Ontwerp en huisstijl

We hebben veel ervaring in het integreren van openstellingsborden in een bestaande huisstijl of het maken van een nieuwe huisstijl zodat de bebording over het hele gebied duidelijk herkenbaar is en bij elkaar past wat zorgt voor een professionele en verzorgde uitstraling.

De kunst is om borden te maken die duidelijk zijn met respect voor de natuurlijke omgeving.